مسئول واحد تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد گفت: رژیم غذایی ناسالم عامل خطر اصلی مرگ و میر ناشی از بیماری های غیرواگیر از جمله بیماری های قلب و عروق، دیابت و برخی سرطان ها بوده و یک پنجم مرگ و میرها را در سراسر دنیا رقم می زند.
مسئول واحد تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد گفت: رژیم غذایی ناسالم عامل خطر اصلی مرگ و میر ناشی از بیماری های غیرواگیر از جمله بیماری های قلب و عروق، دیابت و برخی سرطان ها بوده و یک پنجم مرگ و میرها را در سراسر دنیا رقم می زند.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهید دامیده شهرستان بویراحمد؛ زینب نیک پی اظهار داشت: کیفیت الگوی غذای مصرفی جامعه ایرانی در حال حاضر در حد مطلوب نیست، به طوری که از هر ده نفر، پنج نفر کمبود دریافت غذا و سه نفر پرمصرفی دارند و تنها دو نفر دارای وضعیت تغذیه ای متعادل هستند.
وی اذعان داشت: تعادل به این معناست که مصرف مقدار صحیح از مواد غذایی در رژیم غذایی روزانه گنجانده شود و تنوع بدان معناست که از همه گروه های مواد غذایی شامل: گروه میوه ها، گروه شیر و لبنیات، گوشت، حبوبات و تخم مرغ و بالاخره گروه متفرقه (شامل روغن ها و چربیها،شیرینی ها و شورها )استفاده شود.
زینب نیک پی ادامه داد: فیبرهای غذایی که شامل غلات کامل (گندم و جوی سبوسدار )، دانه ها، میوه ها و سبزیجات می باشند باعث افزایش حرکات روده می گردد و در عین حال جذب موادی مثل قند و چربی را از روده کم می کند.(مصرف نان و غلات از نوع سبوسداربه لحاظ مغذی بودن گزینه مناسب تری به جای نان های سفید می باشد).
زینب نیک پی افزود: انواع میوه ها و سبزی ها را در برنامه غذایی خود بگنجانید، از میوه های تازه به جای آبمیوه استفاده کنید. برای میان وعده ها به جای مواد شور،شیرین و پر چرب از میوه، سبزی، اجیل کم نمک، خشکبار و غلات سبوسدار استفاده نمایید. ماست یا شیر بدون چربی یا کم چرب مصرف کنید،با رعایت موارد بیان شده شاهدکاهش بار بیماریهایی مثل دیابت ،فشارخون، کلسترول بالاو سرطان روده بزرگ در آینده می باشد.
142-7

